Plats

Centrala Kalmar/Öland

Tid & datum

7 maj 2017, kl. 13.00

Distans

Rörlig mållinje

Klasser

Dam och herr.

Medalj

Nedladdningsbart diplom till alla fullföljande.

Startavgift

500 kr. Avgiften går oavkortat till forskning.

  • Start
  • Mål
Klicka för att förstora

Kort om loppet

Var i ett lopp utöver det vanliga, där du springer tillsammans med deltagare över hela världen - samtidigt!

Bansträckningar kommer att anges men loppen går inte över någon förutbestämd distans. Till skillnad från i normala lopp kommer nämligen mållinjen att jaga löparna i stället för att de springer mot målet. Med andra ord vet du var du startar men du vet inte var målet är.

Så här fungerar det: En halvtimme efter det att startsignalen går kommer specialutrustade bilar börja köra efter löparna i varje lokalt lopp. Bilarna fungerar som jagande mållinjer och kommer successivt att öka farten enligt ett exakt tidsschema som är detsamma över hela världen. När mållinjebilen hinner ikapp och kör om en löpare har han eller hon sprungit färdigt. Då är det bara att ta skyttelbussen tillbaka till startområdet för att fira.

Banan

Sträckan Kalmar – Öland har mycket att erbjuda. Med en omgivning som präglas av öppen åkermark, frisk havsluft och Ölands karga Alvar så kommer alla deltagare att känna den där lilla extra känslan av total frihet under loppet den 7 maj.
Efter starten i centrala Kalmar inleds loppet med en 6 km lång sträcka över Ölandsbron. Väl framme på Öland väntar en unik sträcka flankerad av bondgårdar, skogspartier, öppna vetefält, välbevarade väderkvarnar, långgrunda sandstränder - och för dem som når den södra udden - Sveriges högsta fyrtorn.

Nummerlapp

Du kan hämta upp ditt startkit och din nummerlapp senast 1 timme innan starten på Larmtorget vid startområdet. Sekretariatet är öppen fredag kl. 10-21, lördag kl. 10-15 samt på söndagen fram till 1 timme innan start.

Samarbetspartners

Tiani, Cisco, ​Destination Kalmar

Arrangör

Red Bull

Priser

Den sista mannen och sista kvinnan som fångas in i världens utnämns till Global champions of the Wings for Life World Run. Det utses även en manlig och kvinnlig vinnare i varje lokalt lopp.

Övrigt

Energistationer med förfriskningar kommer att finnas längst hela banan (ca var 5 km). Utbudet kommer att bestå av vatten, Red Bull och olika av frukter. Efter loppet bjuds alla löpare på pastasallad och dryck på Larmtorget.

Omklädningsrum och skåp med lås för både manliga och kvinnliga deltagare kommer att finnas till förfogande. Du kommer att få tillgång till ett skåpsnummer när du hämtar ut ditt racepaket. Vid starten av loppet precis intill Wings for Life World Runner’s park kommer det att finnas duschar till förfogande.

Bilder från loppet 2014

Resultat


Kommande lopp

Sylvesterloppet

31 december 2017

Läs mer och anmäl dig »

Tidigare lopp

Nattloppet

26 augusti 2017

Läs mer och anmäl dig »

Atea Kalmarmilen

2 augusti 2017

Läs mer och anmäl dig »

Lilla Atea Kalmarmilen

2 augusti 2017

Läs mer och anmäl dig »

Malkars Femman

1 juli 2017

Läs mer och anmäl dig »

Kalmar Malkars 21 km

1 juli 2017

Läs mer och anmäl dig »

Margaretaloppet

31 maj 2017

Läs mer och anmäl dig »

Kalvinknatet

29 maj 2017

Läs mer och anmäl dig »

Vårruset

11 maj 2017

Läs mer och anmäl dig »

Wings for life world run

7 maj 2017

Läs mer och anmäl dig »

Skälbyloppet

8 april 2017

Läs mer och anmäl dig »